Bu listemizde, oldukça sürükleyici hikayelere sahip olan, oynayanların bir daha oynamak istediği ve neden popüler olmadığına bir anlam veremediği, beklenen ilgiyi göremeyip bir kenara itilen 5 unutulmaz oyunu derledik.
  • Okami

    Uzak doğu mitleriyle süslenmiş olan oyun, şirketin pazarlama stratejisindeki başarısızlıktan dolayı 600.000 adet satabildi. Bu satış rakamına rağmen Okami, yılın oyunu seçilmeyi başardı. Değeri bilinmeyen nadir oyunlardandır kendisi.
  •   ICO

    700.000 adet satış rakımına ulaşan oyunun hikayesi boynuzlu doğan bir çocuğun şatodan kaçış macerasını anlatıyordu. İlk zamanlarında hor görülen ve kenara itilen oyun, çıkış tarihinin üzerinden baya zaman geçtikten sonra PS 3’e HD grafiklerle çıkarıldı.
  •   Psychonauts

    Ortalama 300.000 satış rakamına ulaşan oyunun hikayesi gerçekten oldukça ilginçti. Bir insanın beynindeki düşüncelerini kahramanımızın karakteriyle şekillendirdiğimiz Psychonauts, gerçekten herkesin en az bir kez oynaması gereken bir oyundu ama değeri bilinemedi.
  •   Linger in Shadows

    Linger of Shadows için tam olarak ‘’bilgisayar oyunu’’ demek biraz yanlış olabilir. Akıp giden bir hikayenin belirli yerlerinde içine girebildiğimiz oyunumsu proje, zamanında alternatif film fragmanı olarak bile değerlendiriliyordu. Belki de çok kısa oyun çok kısa olmasından dolayı beklenen ilgiyi bir türlü göremedi. 
  •   Condemned: Criminal Origins

    Bana göre oyunun atmosferi tam olarak insanı içine çekmeyi başarıyordu. Ancak o çıktığı dönemdeki zorlu rakibi F.E.A.R’a karşı duramadı ve ne yazık ki pabucu dama atıldı. Eğer farklı kafada bir oyuna ihtiyacınız varsa bu eski oyunu bir yerlerden temin edip mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski