Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Bizimle NATO'da müttefik olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez" dedi.




Suriye"de Rakka kentini IŞİD'in elinden almak için başlatılan operasyon sırasında Amerikan askerlerinin kolundaki YPG armasıyla ilgili polemik devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin terör örgütü YPG'ye yönelik desteğini kınadığını söyledi.
ABD'YE ÇOK SERT TEPKİ:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, toplu açılışlar yapmak için Diyarbakır'ı ziyaret etti. Burada gerçekleşen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin armasını üstünde taşıyan ABD askerlerine değindi ve şunları söyledi:
' 'Diyarbakır'dan sesleniyorum... ABD'nin YPG'ye vermiş olduğu desteği kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da müttefik olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez. Hala 'YPG'ye biz destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir' diyenler lütfen gel de bunun bizden dersini al. Yanlış yerde duruyorsunuz. Bizzat terör örgütüyle ilgili bütün belgeleri veriyoruz. Ama attıkları adımlar yanlış.''


NE OLMUŞTU
Amerikan Özel Kuvvetleri, Rakka operasyonunda YPG savaşçılarıyla birlikte ön saflarda görüldü. Üniformalarında dikkat çekici bir detay vardı. Fransız haber ajansı AFP'nin dünyayla paylaştığı karede Amerikan Özel Kuvvetleri'nin Rakka operasyonu sırasında üniformalarına YPG arması taktığı görülüyordu.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski